Salomon How To Trailrun, 6.díl – Standa Najvert

Salomon How To Trailrun, 6.díl – Standa Najvert

V šestém díle budeme mít pár dotazů na nestárnoucí legendu, Standu Najverta, čtyřnásobného vítěze Beskydské sedmičky. Mimo jiné má Standa na kontě také vítězství například z Nízkotatranské stíhačky nebo Lysohorského čtyřlístku.

TIP: Přečtěte si také: ROZHOVOR se Standou Najvertem a Honzou Zemaníkem

Stando, nechal ses slyšet, že při B7 máš jeden rok, kdy se ti jde dobře a druhý zažíváš krize. Přišel jsi na to proč tomu tak je?
To je jednoduchá otázka na kterou není lehké odpovědět. Samozřejmě jsem se nad tím zamýšlel a musím říct, že to určitě není v mé přípravě. Pokud se podívám na minulé sezóny, tak na to nemá vliv ani má skladba závodů před B7. Nechtěl bych to jen odbýt tím, že to prostě někdy nesedne ale asi to tak prostě bude. Hlavní je, že i když nejde vše podle představ, tak se můžu vždycky spolehnout na svoji hlavu. Ta je v ultra někdy důležitější než nohy.

Standa zachycen ve svém přirozeném prostředí

Podle čeho si hlídáš, abys nepřepálil začátek, je na to nějaký recept?

Asi je to dáno tím, že vím, co už si můžu dovolit. Poznám, kdy je ručička mého motoru v červeném poli. Je určitě ale dobré do tréninku zařazovat rychlejší nepohodlné úseky tak, abyste byli schopni zareagovat na změnu tempa, pokud je třeba.

Co nejraději piješ a jíš během závodu?

Co se týče pití tak začínám většinou více naředěným ionťákem a vodou ke konci závodu už to je více kola a třeba i nealkoholické pivo. Jím tyčinky, gely, banány a ke konci závodu se pak dějí velké věci. Nepohrdnu slaninou, olivami, slaným sýrem ani chipsy.

Více informací se dozvíš na HowToTrailrun.cz

Koukněte na další díl ze série Salomon How to Trailrun!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: