Omega 3 nenasycené mastné kyseliny: Proč jsou tak důležité?

Omega 3 nenasycené mastné kyseliny: Proč jsou tak důležité?

Omega 3 je název pro nenasycené mastné kyseliny, které jsou součástí některých tuků. Jsou známé také jako esenciální mastné kyseliny, což znamená, že si je tělo neumí samo vytvořit. Pro náš organismus jsou ale velmi důležité, neboť ovlivňují mnoho procesů v těle.

Proti nemocem i pro podporu pohybového aparátu

Tyto esenciální mastné kyseliny pomáhají s budováním svalové hmoty, přispívají ke zdravému pohybovému aparátu a jejich pravidelné užívání může snížit riziko výskytu kardiovaskulárních chorob. Správná srdeční činnost přitom působí jako prevence vzniku krevních sraženin, které mohou ohrozit člověka na životě. Omega 3 mastné kyseliny také snižují hladinu škodlivých tuků v krvi. Mimoto mají
protizánětlivé účinky, a tak mohou pomoci v boji proti nemocem. „Jak platí u všech doplňků stravy, není možné zaručit, že se vám při jejich užívání choroba zcela vyhne. Při pravidelném doplňování potřebných látek však děláte vše pro to, aby i v případě zdravotního neduhu vaše tělo obstálo, jak nejlépe může,“ doplňuje Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel České a slovenské asociace pro speciální potraviny.

Tělo si nedokáže Omega 3 samo vytvořit

Vzhledem k tomu, že si je naše tělo neumí samo vytvořit, musí mu být dodávány. Hlavním zdrojem omega 3 kyselin je rybí tuk. Vyskytují se i v rostlinných potravinách, například v ořechách či semínkách.
Jídelníček v našich zeměpisných šířkách však neobsahuje tučné ryby tak často, jak by bylo potřeba (třikrát týdně). Proto je vhodné dbát na vyváženou stravu, pravidelně zařazovat potraviny bohaté na omega 3 a optimálně tyto esenciální mastné kyseliny suplementovat formou potravinových doplňků.

Řešení od firmy by ANNA BRANDEJS

Omega 3+3 by ANNA BRANDEJS patří mezi produkty s nejvyšším obsahem omega 3 mastných kyselin v celkové hodnotě 500 mg na denní dávku (4 tobolky). Neobsahuje pouze tyto blahodárné esenciální kyseliny, značka přidala do něj i patentovaný extrakt z listů olivovníku – BENOELA®. Listy olivovníku byly po staletí využívány v tradiční medicíně při problémech s vysokým krevním tlakem, ateroskleróze (zkornatěné cévy), diabetu apod. Polyfenoly z olivovníků chrání tuky v cévách před oxidací a tím před usazováním zoxidovaného cholesterolu na stěnách cév.

V jakých potravinách omega 3 mastné kyseliny najdeme?

Losos – 4 520 mg / 100g porce
Vejce – 990 mg / 4 vejce
Sardinky – 2 220 mg / 150g porce
Vlašské ořechy – 2 570 mg / 28 g (cca 14 ořechů)
Chia semínka – 5 060 mg / 28g porce
Makrela – 4 107 mg / 100g porce

Přírodní extrakt z plodů olivy

Z plodů olivy je přidán další skvělý přírodní extrakt standardizovaný na 10 % hydroxytyrosolu (polyfenol),
který má výraznou antioxidační funkci. Hydroxytyrosol má patnáctkrát vyšší antioxidační kapacitu, než je tomu u zeleného čaje, a třikrát vyšší než koenzym Q10. Poslední a neméně důležitou látkou v doplňku stravy Omega 3+3 by ANNA BRANDEJS je výtažek z hroznových jadérek, který je standardizovaný na 30 % proanthokyanidinů. Tyto polyfenoly jsou díky svým antioxidačním vlastnostem považovány za účinnější než vitaminy C nebo E. Jsou to přírodní látky, které chrání tělesné buňky před poškozením nestabilními molekulami kyslíku, jimž říkáme volné radikály. Předpokládá se, že mají pozitivní vliv na stav krevních cév a mohou snižovat riziko srdečních a mozkových příhod, ale zároveň i posilovat křehké vlásečnice.
Na vašem zdraví záleží. Podpořte jej a pečujte o něj pomocí čistých přírodních látek v podobě Omega 3+3 by ANNA BRANDEJS. Ve 4 tobolkách zajistíte svému tělu přísun prospěšných látek, které pomohou zlepšit zdraví srdce, mozku i cév, podpoří obranyschopnost organismu a budou regulovat krevní tlak a krevní srážlivost.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: