Články


Horské běhy a skyrunning
Na letošním šampionátu v horských bězích se setká běžecká špička z celého světa

Na letošním šampionátu v horských bězích se setká běžecká špička z celého světa

Trasy, kterými účastníci mistrovských závodů poběží v okolí Innsbruck-Stubai si ale může proběhnout kdokoli v rámci běžeckého festivalu Innsbruck Alpine Trailrun Festival (IATF) i veřejných závodů pořádaných v rámci mistrovství!

Horské běhy a skyrunning
Čertovský ultratrail je „u čerta“ dobrý trail

Čertovský ultratrail je „u čerta“ dobrý trail

V červnu se bude konat již 7. ročník závodu Čertovskej ultratrail. Jedná se o terénní běh na 66,6 km přes hory, doly, hrady a vody tajemnou přírodou Kokořínska a Máchova kraje. Pěkná trasa, pestrý terén, důkladné značení, bohaté občerstvení a nadšení pořadatelé, kteří se o vás po čertech dobře starají po celý den, to vše je Čertovskej ultratrail, na který se závodníci rádi vrací. Registrujte se na závod nejlépe do 30.4.2023, abyste mohli získat krásné triko závodu!

Rady k vybavení
Nová verze populárních kompresních lýtkových návleků od značky Compressport

Nová verze populárních kompresních lýtkových návleků od značky Compressport

Čeká vás maratonská nebo dokonce ironmanská výzva? Zdolejte ji v kompresních lýtkových návlecích od značky Compressport! Závod nebo trénink, běh či cyklistika, obvyklé počasí případně nesnesitelné vedro. Lýtkové návleky Compressport se díky osvědčeným prvkům a inovativním detailům neztratí za žádných okolností!

Rady k vybavení
<strong>Bosa: To doma nemáš</strong>

Bosa: To doma nemáš

„Asi ještě Bosu doma nemáš,“ usmívá se zakladatel značky, když se na začátku rozhovoru pozastavuji nad jejich unikátní šikmou čelenkou s domněnkou, že jim tam kus látky chybí a je tedy něco špatně. Mýlila jsem se. Přiznávám, že jsem Bosu doposud neznala, ale už teď je mi jasné, že se tahle mladá česká značka brzy zabydlí v mém šatníku. A brzy si jí všimneš taky. Je jen těžko předvídatelné, jestli to bude ve městě, nebo při sportování. Je příjemné vidět mladé lidi, kteří se nezalekli těžké doby a rozhodli se vyrábět zajímavé oblečení u nás doma.

Horské běhy a skyrunning
<strong>Skyrunningový otvírák sezony pod Ještědem</strong>

Skyrunningový otvírák sezony pod Ještědem

Uplynulý víkend u nás nebylo o běžecké akce nouze, a to ani co se týče mistrovských závodů. Zatímco v Pardubicích se konal tradiční Vinařský půlmaraton, který byl zároveň mistrovstvím republiky na půlmaratonské distanci, v Liberci se pod Ještědem sešli elitní skyrunneři, trailoví běžci, vrchaři a další milovníci horských běhů, aby se utkali o první letošní sadu medailí ve skyrunningu, konkrétně v disciplíně Skyrace.

Fotografie ze závodů
Inov-8 Kros Českým rájem pohledem objektivu &#8211; FOTO ZE ZÁVODU

Inov-8 Kros Českým rájem pohledem objektivu – FOTO ZE ZÁVODU

Nezařazené
UKONČENO: Soutěž o běžecké boty, tričko a STARTOVNÉ NA PRAŽSKÝ MARATON 2023

UKONČENO: Soutěž o běžecké boty, tričko a STARTOVNÉ NA PRAŽSKÝ MARATON 2023

Soutěžte s námi o běžecké boty, běžecké triko a startovné na Pražský maraton 2023.

Začínáme s orientačním během
Děti a OB: řada možností pro začátečníky a pokročilé

Děti a OB: řada možností pro začátečníky a pokročilé

Děti mají v současně době řadu lákadel, jak trávit svůj volný čas. Dnes jej často tráví pasivně – s moderní technikou v ruce nebo před ní a s minimem aktivního pohybu, ideálně venku. Řada rodičů tak přemýšlí, jak to alespoň na pár hodin změnit. Mnozí si vybírají orientační běh, který rozvíjí nejen fyzický pohyb…

Horské běhy a skyrunning
Barbora Macurová &#8211; když je závod, tak mám takový &#8222;vypínák&#8220; a většinou jedu prostě do mrtva

Barbora Macurová – když je závod, tak mám takový „vypínák“ a většinou jedu prostě do mrtva

Když skloubíte nadšení do běhání a trénink v beskydských horách, výsledky se dostaví. Potvrzuje to Barbora Macurova ze které entuziasmus z pohybu jen srší a která miluje dlouhé tréninky v horách. To přetavila v doposud největší úspěch kariéry a to stříbrnou medaili z loňského MS v horských bězích. V následujícím rozhovoru se dozvíte jak si ke sportu našla cestu, její přístup ke stravě nebo třeba typický tréninkový týden.

Běžecké kuriozity
V uniformě sestřiček a v modelu sanitky maminky  uběhly půlmaraton pro nový neziskový projekt plnící přání vážně nemocným

V uniformě sestřiček a v modelu sanitky maminky uběhly půlmaraton pro nový neziskový projekt plnící přání vážně nemocným

Další bláznivý nápad dua z mumsontherun_cz Moniky a Magdy je za námi. Uběhnout půlmaraton se sanitkou na zádech, to si zaslouží zápis nejen do České knihy rekordů, ale spíše do knihy nejblbějších nápadů.