Chcete vědět, co to je glykogen? Čtěte běžecký slovník!
Jak se přepočítávají kalorie? To Co se za nimi skrývá si přečtěte v našem běžeckém slovníčku.
Chcete vědět, co to je fartlek? Čtěte běžecký slovník!
Proč je pro běžce tak důležitý hořčík? To se dozvíte v běžeckém slovníčku.
Víte, kde se v těle nachází plantární fascie? Podívejte se do našeho běžeckého slovníku!
Co to je obecná vytrvalost? Jaký je rozdíl mezi během nízké a střední intenzity?
Jak velká je noha? Jakou má funkci? Čtěte běžecký slovník!
Víte, co se skrývá za zkratkou LSD? Čtěte běžecký slovník!
Do olympijských her v roce 1904 prošel maraton dalším výkonnostním vývojem. Předpokládalo se proto, že kvalitně obsazený závod v americkém St. Louis bude sledován s velkým zájmem. Na jeho startu se však 30. srpna 1904 sešly jen dva tisíce diváků. Na čtyřicetikilometrovou trať vyběhlo 32 běžců z 5 zemí za nepříjemné teploty ovzduší 28 stupňů ve stínu.
Po úspěchu nejdelšího běhu na prvních novodobých olympijských hrách byly v Evropě a v USA pořádány další maratony. Popularita tohoto závodu vzrůstala, a proto byl také zařazen do programu OH v Paříži v roce 1900.