Články


Fotografie ze závodů
Premiéra Řípské 7 s „půl tisíci“ běžci – FOTOGRAFIE Z AKCE

Premiéra Řípské 7 s „půl tisíci“ běžci – FOTOGRAFIE Z AKCE

V neděli 3. března se na louce na úpatí Řípu v obci Rovné konala premiéra akce „Řípská 7 – běžecká výzva praotce Čecha“. Přes 500 registrovaných běžců a běžkyň tuto výzvu přijalo a rozhodli se pokořit Říp – na hlavní trase 7x, případně 1x, 3x a největší srdcaři hned 14x. Prostě vlastenci, jak se patří!

Maraton
RunCzech otevírá jubilejní 30. sezonu a oznamuje novinky

RunCzech otevírá jubilejní 30. sezonu a oznamuje novinky

Závody série RunCzech jsou běžcům velmi dobře známé, zejména těm, kteří milují silniční závody. Letošní kulatá 30. sezona přináší spoustu novinek a očekávání, jedním z nich je mít přes 100 tisíc přihlášených závodníků během celé sezony 2024 a rozšířit nabídku distancí, aby si na své přišli opravdu všichni – rodiny s dětmi, začínající běžci i zkušení půlmaratonci.

Reportáže ze závodů
Aktuality ze světa běhu

Aktuality ze světa běhu

Letošní teplý únor zimním sportům moc nepřál, spousta závodů v běhu na lyžích musela být zrušena, včetně legendární Jizerské 50. O to víc ale mohli být spokojení běžci, že se při běhání nemusí bořit ve sněhu nebo klouzat po ledu. Pojďme se podívat, co zajímavého se událo ve světě běhu v uplynulém měsíci.

Soutěže
Soutěž o startovné na Křížovou desítku – ukončeno

Soutěž o startovné na Křížovou desítku – ukončeno

24. března se v Hradci Králové běží Křížová desítka. Tento tradiční závod se z mnoha důvodů stal jedním z nejoblíbenějších otvíráků sezony v Královehradeckém kraji. Je to dáno jeho rovinatým profilem na trati s nezvyklým tvarem kříže. Má to tu výhodu, že běžci se na trati více potkávají a i ti pomalejší se s rychlíky na předních místech uvidí častěji.

Orientační běh
Tipy na nejzajímavější běžecké závody v březnu 2024

Tipy na nejzajímavější běžecké závody v březnu 2024

V březnu určitě za kamny mnoho času nestrávíte. Závodní sezona začala a běžec neví kam dřív skočit.

Ženy a běh
Péče o pleť při cvičení: 4 základní pravidla

Péče o pleť při cvičení: 4 základní pravidla

Rozhodně víte, že sportování je dobré pro naše zdraví. Mírné cvičení v posilovně, ranní nebo večerní cvičení na čerstvém vzduchu může zlepšit náladu, celkový zdravotní stav a zejména stav pokožky. Lidé, kteří vedou aktivní životní styl, se však často setkávají s kožními problémy, které vznikají po sportování. Toxiny vycházejí s potem a často ucpávají póry. Jak správně pečovat o pleť před, po a během tréninku? V našem článku vám řekneme o několika základních pravidlech pro péči o pleť, které byste měli vědět, když pravidelně cvičíte

Trénink
Z Ludgeřovic až do Mongolska

Z Ludgeřovic až do Mongolska

Na co myslíš při běhání? Nejčastější otázka od lidí, kteří neběhají směrem k těm, kteří běhají. Těžko si dovedou představit běžet jen tak hodinu, dvě, tři, čtyři …den a být jen sám se sebou. To bych se zbláznil/a. Běžec ví. Hlavou proletí spousta věcí. To, co před během nemá řešení, se při běhu vyřeší. Je to tím, že tělo jede v úsporném režimu a vše pracuje efektivněji? Nebo má vliv lepší okysličení krve a tím i mozku? Nebo se to v té hlavě při dopadu nohou o zem lépe utřepe? Ve střevech určitě, ale v hlavě asi těžko… Tak či tak. Běžec ví. Funguje to.

Nezařazené
Breaking a jeho trnitá cesta až na Olympijské hry

Breaking a jeho trnitá cesta až na Olympijské hry

Breaking (nebo jak je dnes většině z vás známo breakdancing) je jedním z těch sportů, které jsou široce populární na ulicích a mezi mládeží, ale s nepoměrně nízkým uznáním mezi širší populací. Je to taneční styl, který má své kořeny v notoricky známých ulicích New Yorku v Bronxu, sahající až do 70. let, kdy se prvky nově vznikající hip-hopové kultury obohatily o rytmické breaky a akrobatické pohyby a začaly se vyvíjet s novým stylem hudby, který si oblíbili místní DJs a brzy tento sport zahrnuly do své nabídky také online sázkové kanceláře.

Osobnosti
Katka Klepáčová: V kopcích jsem limitem sama sobě

Katka Klepáčová: V kopcích jsem limitem sama sobě

Talentová ultra běžkyně, milovnice výzev a zároveň člověk se silnou hlavou a pevnou vůlí. Koneckonců vůle a správně nastavená hlava jsou v ultra zapotřebí někdy i víc než rychlé nohy. Katka vloni doběhla druhá na Beskydské 7 a letos v lednu se jí podařilo obhájit vítězství na mistrovství republiky v zimním horském maratonu, a to i přesto, že dva týdny před startem ležela doma s nemocí. Prozradila nám, jaký je její recept na silnou hlavu, jak přistupuje k tréninku a jaké další výzvy ji lákají.

Téma měsíce
VYBĚHNĚTE DO TERÉNU!

VYBĚHNĚTE DO TERÉNU!

Hledáte motivaci pro pokračování v běžeckém úsilí i v nové sezóně. Potřebujete nabrat sílu na jarní závody. Vyběhněte do terénu.