Osobnosti
Aleš Sedlák: Běhám spíš pocitově, jak se mi chce

Aleš Sedlák: Běhám spíš pocitově, jak se mi chce

Vloni zaběhl dosud nejlepší český čas na legendárním závodě Ultra Trail du Mont Blanc, který je pro trailové pomyslnou nejvyšší metou. Letos doběhl 5. na mistrovství republiky v ultra sky, které se konalo v rámci závodu Lysohorský ultratrail. A necelé tři týdny na to pak ve velké konkurenci skončil 17. v závodě Lavaredo ultratrail konaném v italských Dolomitech. Jak Aleš Sedlák trénuje, kde nejraději běhá a jaké má další běžecké plány?

Běžecká obuv
Recenze: Saucony Triumph 22 – synonymum pro komfortní běh

Recenze: Saucony Triumph 22 – synonymum pro komfortní běh

Saucony Triumph 22 jsou velmi tlumený a pohodlný silniční model pro vytrvalostní objemové tréninky. Širší špička umožňuje dostatečný prostor pro prsty, čímž nabízí také velmi stabilní došlap i odraz díky možnosti je roztáhnout a opřít se o ně. Vysoká míra tlumení zajistí, že se při dlouhých bězích budete stále cítit skvěle, přitom ale nebudete výrazně ztrácet rychlost a energii.

Běžecké kuriozity
Olympijskou pochodeň nesl jediný Čech

Olympijskou pochodeň nesl jediný Čech

Jen malá skupina vyvolených má tu čest být účastníkem štafety běžící s olympijským ohněm do Paříže. Tuto středu se to na území Francie podařilo jedinému Čechovi, šéfovi marketingu Toyoty a amatérskému běžci Michalu Veličkovi. Ten zvítězil ve výzvě, kterou Toyota jako celosvětový partner olympiády a paralympiády vypsala.

Výživa
12 mýtů (nejen) o sportovní výživě

12 mýtů (nejen) o sportovní výživě

Prokousat se tou džunglí výživových tvrzení může být někdy docela oříšek. Člověk z toho bývá často zmatený jako lesní včela, neboť nejen, že nějaký závratný poznatek začínající slovy “američtí vědci zjistili” číhá skoro na každém kroku, ale často najdete i články, které si navzájem úplně odporují. Pojďme se tedy společně podívat na zoubek těm nejčastějším tvrzením (nejen) v oblasti sportovní výživy.

Půlmaraton
City Cross Run & Walk 2024 Česká Lípa se blíží

City Cross Run & Walk 2024 Česká Lípa se blíží

Již 9. ročník populárního závodu se uskuteční v sobotu 28. září. Pojďte si užít den plný pohybu a zažít jedinečnou atmosféru běhu Českou Lípou a jejím okolím. Start a cíl je situován na Náměstí T. G. Masaryka. Uplynulý 8. ročník závodu City Cross Run & Walk Česká Lípa 2023 přinesl skvělé časy a hojnou účast, registrováno bylo 745 závodníků.

Výživa
Jak se připravit na závod z hlediska výživy a tréninku?

Jak se připravit na závod z hlediska výživy a tréninku?

Toto téma je mezi sportovci asi nejčastěji diskutované. Případně v trochu pozměněné podobě: Co bych měl před závodem změnit, aby byla výkonnost lepší? Odpověď je jednoduchá i složitá. Ta jednoduchá je: před závodem (myšleno na poslední chvíli) rozhodně nic neměnit, respektive nedělat nevyzkoušené věci. A složitěji laděná odpověď? Tu si podrobně rozvedeme v článku.

Recenze / testy

Časopis Svět běhu

Nenech si jej ujít!
Detail

Diskuzní fórum