1000 očí pro Etiopii – kupte startovné a běžte proti slepotě

1000 očí pro Etiopii – kupte startovné a běžte proti slepotě

Nezisková organizace SVĚTLO PRO SVĚT spouští kampaň „1000 očí pro Etiopii“ v rámci projektu Během proti slepotě.

Již od pondělí 24. 10. 2016 si běžci mohou zakoupit startovní číslo na Sportisimo 1/2 maraton Praha a Volkswagen maraton Praha 2017 skrze neziskové organizace. Světlo pro svět proto spouští kampaň „1000 očí pro Etiopii“, v rámci které chce vybrat částku potřebnou na 1000 operací šedého zákalu, jenž je příčinou až poloviny případů slepoty na světě.

„Naším ambiciózním plánem je v příštím roce vyběhat 800 tisíc korun, kterými pokryjeme operace očí pro tisíc nevidomých osob v Etiopii,“ vysvětluje Richard Schinko, výkonný ředitel Světla pro svět. „Věříme, že oslovíme potřebný počet běžců, kteří podpoří náš projekt a společně nám danou částku pomohou svým během vybrat.“

Jana Janoušková, běžecká koordinátorka Světla pro svět dodává: „Každý závodník registrovaný přes naši organizaci má možnost vrátit zrak jednomu člověku. Šedý zákal lze odstranit relativně jednoduchou operací během 15 minut, která stojí pouhých 800Kč.“

Na světě je celkem 39 milionů nevidomých a 90 % z nich žije v nejméně rozvinutých zemích světa, 80% z nich jsme schopni vrátit zrak.  Proto neváhejte nazout běžecké boty, registrujte se na stránkách http://www.svetloprosvet.cz/cs/jak-pomahame/behem-proti-slepote/ a poběžte s námi vrátit zrak!

SVĚTLO PRO SVĚT – Light for the World je nevládní organizací, která se zaměřuje na prevenci a léčbu slepoty a na systémovou podporu osob s postižením v rozvojových zemích. Spolek je součástí mezinárodní organizace LIGHT FOR THE WORLD International, která v roce 2015 podpořila téměř 170 projektů pomoci nevidomým a lidí s postižením (vč. projektů inkluzivního vzdělávání a komunitní rehabilitace) v 19 zemích světa. Organizace Light for the World úspěšně působí již od roku 1988.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: